swapketen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
  en wij horen tot dit volkje: 
  Laatste artikelen
  Ik moet toch wel toegeven dat ik niet prioriteit nummer 1 ben als het over behuizing gaat.
  OK ik mag dan al ruim vier jaar op een presenteerblad wonen ben echter niet de enige die lang wacht op een fatsoenlijke woning.
      
  Een hele hofhouding inclusief ameublementjes en vevoersdingen woont al ruim 50 jaar (ja écht: vijftig jaar!!!) in een vissenkomdoos - nou vraag ik je!
   
  Sinds ik dat weet zeur ik niet meer om mijn huis maar wel om een fatsoenlijk onderkomen voor deze koningin en haar gevolg.
  Heeft geholpen hoor, kijk maar wat ik zag toen ik op bezoek ging bij haar:
     

   
  Hopelijk is Mincka hier snel mee klaar, want dan ben ik aan de beurt heeft ze beloofd..... en wat je beloofd:..... precies dat moet je doen toch?
   
  Kusseltjes van Swapketén
   
  Lees meer...
  Ik ben vaak opstap met M&M en ik weet dat er heel veel foto's gemaakt zijn. Echter even hier schrijven komt maar niet van, stom eigenlijk.
   
  Maar nu heb ik wel zo iets leuks gedaan - daar wil ik nu toch wel even over vertellen.
   
  Samen met Mincka ben ik naar een boekenwinkel in Amstelveen gegaan. Er kwam een mevrouw met een enorm huis met muizen en ze heeft een boek geschreven.
  En ik ging mee om die muizen te begroeten en gelijk ff vertellen dat ze echt niet de enigen zijn die in een vreemdsoortig gebouw wonen: ik woon nog altijd op een theeblad, om maar iets te noemen.......
   
   
  Wel eng eigenlijk om met die muizen op de foto te gaan, gelukkig had
  Mincka een oplossing......
   
  Samen met die muizen dus, op t boek van hun.
    Leuk zo hé?
   
   
  Er kwamen heel veel mensen naar die boekenwinkel om te horen van Karina Schaapman over deze muizen, hun huis én het boek dat ze over hen geschreven heeft. Vraag me nu wel af waarom M&M dat nog nooit over mij hebben gedaan....... Ik ben toch nog veeel leuker dan 2 van die muizen........ OK ik ben jaloers, sorry, maar t moet me even van mijn hart hoor.
   
  Na afloop mocht ik even op visite in een deel van dat huis - best spannend hoor want ergens verwachtte ik toch dat er zo'n muis aankwam lopen en ik ben toch maar een heel klein wollebollebreisel-meisje. Mincka zei dat die muizen in een plasticzakje wonen als ze op reis zijn, maar ja, ze zegt wel eens meer wat dat toch weer anders blijkt te zijn (soms)
   
   
  Mincka heeft dat boek gekocht en ik ga dat straks gezellig lezen.
   
  en ik ga dromen over een huis voor mezelf, het zal er toch eens van komen mag ik hopen!
   
     
  Karina heeft dit gemaakt met heeeel veeeeel dozen en met papier-maché. Ook heeft ze heel veel printjes op het internet gezocht en dingen gemaakt van kralen en plastic flesjes. Zo knap dat ze dat allemaal bedacht heeft! Drie jaar heeft dat geduurd voor t klaar is.
    
   
   
  Ik ga zeker weer opbezoek als Karina naar de beurs in Arnhem komt. Want echt: het is heel gezellig daar in dat huis - en misschien vallen die muizen ook wel mee. 

  Karina Schaapan heeft natuurlijk ook een blog: http://hetmuizenhuis.blogspot.com/

  Lees meer...
  Wij, ik dus en Pojke en Kloontje zijn op reis geweest. Yacomo en Esmeralda zijn in hun stratenboek achter gebleven in Amstelveen.
   
  Met de boot naar Engeland en daar hebben we heel veel gezien en gedaan. We waren op een poppenhuis beurs in Birmingham en zagen daar van alles en nog wat. Het allermooiste was toch wel deze kar:
   
  zoiets wil Markus gaan maken zei hij. Ik vond dat paart ook wel leuk, zo mooi wit! Thuis is er een bruin met een zwarte bles.
   
  Markus en Mincka gingen een hele week werken aan nieuwe huizen, samen met een heleboel mevrouwen en een paar meneren. Een meneer uit Amerika - Rik Pierce - kwam om ze dat te leren. Wie weet kom ik nu toch eens van het theeblad af.....
  ons kan je niet zien hier..... teveel drukte daar hoor.
   
  En daarna gingen we zo beetje rond rijden en van alles en nog wat bekijken. Het leukste was het aan de rivieruitmondingen: net alsof je aan zee bent.
   
   
  Zo heerlijk, de wind door onze haren en heerlijk klauterren over de stenen daar.
   
  Op de terugreis hadden we een heel leuke ontmoeting met een meneer die een koekemannetje bij zich had. Daar gingen we natuurlijk direct mee op de kiek, dat snappen jullie.
   
  Was best spannend daar op het dek want het waaide best hard en er voeren allemaal boten om de ferry heen.
   
  groot is die boot he? Er waren wel meer dan 100 auto's mee en bussen en ook vrachtauto's.
   
  Kijk en hier is te zien dat Markus direct heimwee had en wat graag terug wilde naar al die mooie landstreken en lieve mensen.
   
   
  Nou ik ook hoor. Thuis is best leuk maar al die avonturen waren nog veel leuker.
   
  kusseltjes,
   
  Swapketén 
  Lees meer...
  Markus heeft een fantasie tafreeltje gemaakt met al het houtdraaiwerk dat hij in de afgelopen tijd maakte. En Yakomo en Esmeralda kwamen helpen.
  Omdat t zoooo mooi is geworden mochten ze ook op de foto:
   
   
   
  kusseltjes, Swapketén 
  Lees meer...
   
  Afgelopen maandag ben ik met Pojke en Kloontje mee geweest met Mincka.
  Die ging naar een brei-dinges in een kroeg in de stad. Nou ja, kroeg........ een grote ontmoetinszaal, een soort bal zaal maar dan met tafels en kletsende mensen. En aan 1 heel grote tafel zaten dus wel meer dan 20 mensen te kletsen én te breien. Echt waar.
  En weet je wie daar ook waren? Ja dus: Flann, Raven en Siobhan, de Breimeisjes. Nou toen hebben we dus gezellig met elkaar aan onze eigen tafel gezeten. Flann kan ook al breien en Raven ook denk ik, maar die had meer oog voor Pojke. Ik werd voor gesteld aan heel veel van die dames en heren en toen ik weer terug kwam aan onze tafel zat ze ineens op mijn stoel náást Pojke.
   
  Mincka zegt dat we wel meer daar heen gaan, dat wordt hartstikke gezellig dus.
   
   
  kusseltjes, Swapketén 
  Lees meer...
   
  en er is er een jarig hoera hoera en dat feest dat vier ik! Joepie de dinges! Ik ben jarig vandaag. 1 jaar Swapketén, niet te geloven hé? Hallo mama Nella een dikke kus van mij en jij ook gefeliciteerd dat je al weer 1 jaar mijn breimoeder bent!
   
  En verwent dat ik ben! Jullie gaan allemaal jaloers worden, zeker weten. Ik mocht een verjaars partijtje geven en zeggen hoe ik dat allemaal wilde doen dus. 
  Nou dat raden jullie niet dus vertel ik het maar: We hebben mijn partijtje in de vrachtauto gevierd, gister al. En leuk dat we het hebben gehad! hartstikke leuk! Met zijn vijven uit het raam gehangen, en op de vrachtauto geklommen. Sjappah was ook mee. Vond  Pablo hartstikke fijn, was ie eens niet de enige hond in het gezelschap.  
   
  Eerst reden we naar Schiphol en daar moesten we een hele poos op een soort parkeerplaats staan, een dock heet dat.  En toen gingen we wel meer dan 2 uur rijden naar Venray. en daar moesten we heel lang wachten voor we weer konden gaan rijden. Alles, werd uitgepakt en geteld wat uit gepakt werd! meer dan 5000 dozen waren dat.
   
  Wat een hoop knopjes hé? En Pablo maar blaffen  dat we voorzichtig moesten doen! Zien jullie hem zitten daarboven? Maf beest. op een partijtje doe je toch nooooooit voorzichtig?????
   
  Die vrachtauto is alleen voor mannen geloof ik, staat er tenminste luid en duidelijk voorop!  
    die zijn dikke vrienden geworden, Pablo en Sjappah.
   
   
  en dit is mijn speciale verjaardags foto! die komt in mijn huis te staan, in een fotolijstje!
   
  En vandaag heb ik dus heeeel, heeel lang uitgeslapen want moe dat ik was!
   
  kusseltjes, Swapketén. 
   
   
   
  Lees meer...
   
  Tjonge jonge wat een drukte is het hier tegenwoordig! Mijn theeblad is één groot pretpark lijkt t wel.
   
  Ik kijk dus niet dubbel en heb geen brilletje nodig heb ik ontdekt. Mama Nella had een hele poos terug voor Markus een stoere tweeling van de pennen laten lopen. Nou STOER zijn ze hoor, echt waar. Ze verstopten zich en bleven weken en weken zoek. Zo zoek dat mama Nella opnieuw in barensweeën ging en de volgende tweeling op de wereld bracht. Die kwamen netjes aan in een flopje en Mincka heeft ze bij me gebracht op t theeblad. Dat zijn dus Pojke en Kloontje. Die eerste tweeling kwam dus uit dat stratenboek gekropen..... gekke plaats eigenlijk en dat zijn dus Yakomo en Esmeralda. Zij krijgen een eigen huis dat mee kan reizen met Markus. Om te wennen zijn ze deze week al mee gereisd, in de reiskoffer die Akke voor mij heeft gemaakt........

   Stoer zitten ze daar he? Markus heeft een speciaal plekje voor ze gemaakt zodat ze fijn naar buiten kunnen kijken!
  en zo ziet zijn vrachtauto er uit. Het is de aller mooiste en aller beste en aller fijnste vrachtauto van de héle wereld vertelden Yakomo.  Nou ja, dat zal wel weer.
   
  Yakomo gaat ook vrachtwagenchaufeur worden zei hij. Maar Esmeralda zegt dat ie elke dag iets anders wil worden dus dat dit wel los zal lopen. 
  Hij heeft van Markus geleerd hoe je de koelmoter aan moet zetten. Nou ja zeg, doet ie daar zo stoer over, iedereen kan toch een knopje omzetten, of niet soms?
                                     
  Eigenlijk ben ik toch wel een beetje jaloers hoor, dat zij met Markus mee zijn geweest! Ik ben nog nooit mee geweest en heb ook nog nooit die motor aan mogen zetten.
  Markus vond het leuk vertelde hij dat ze mee waren met hem. En deze foto heeft hij gemaakt speciaal voor mij om te laten zien hoe groot die vrachtwagen is. Nou: die is dus écht groot hoor! Kijk maar.
   
   
  kusseltjes, Swapketén 
   
  Lees meer...
  Wat nu dan weer?????????
   
  echt ik denk dat ik dubbel ga zien hoor - moet aan een brilletje geloof ik.
   
  Kijk dan wat er in Markus zijn stratenboek zit: 
   
   
   
  En wie zitten daar dan wel in??????? Kloontje en Pojke!!!!!!!!!!
  En dat kán dus niet, echt niet! die zitten namelijk samen op de wip die ik van Theresia heb gekregen!!!!!!
   
  Dus ik sjees de trap op en ga op het theeblad kijken, met Pojke en Kloontje achter me aan.............
   
   
  echt hoor, ik heb een probleem, ik weet t zeker! Kijk dan:
   
   
   
  Snappen jullie er iets van??????
   
  kusseltjes, Swapketén die nu eerst maar eens gaat slapen en morgen gaat uitvissen wat er toch aan de hand is met me. Misschien dat mamma Nella een draadje los heeft laten zitten in mijn hoofd of zo. 
   
  Lees meer...
  Kijk eens waar Markus mee aan kwam lopen: 
    
   
  Dit zijn Kloonjte en Pojke
   
  Wat zijn ze lief hé? en ook best stoer. Ze zijn even oud, zoiets heet "een tweeling" gek woord vind ik dat eigenlijk.
  Ik ben hartstikke blij! Nu ben ik niet meer het enige wollebollebreisel kindje hier in huis! Natuurlijk is er haas en eendje en zo, maar die zijn om mee te spelen, dat is toch anders hoor. En ik ben niet de enige hoor die zo blij is! kijk die man nu toch eens stralen!
    
       
   
  Markus heeft ze van alles laten zien in huis en ik heb samen met Mincka foto's gemaakt, want ze had best hulp nodig om het heel mooie kiekjes te laten worden.
   
    Pojke helpt hier Kloontje om op t treintje te rijden. Niet makkelijk want je moet dan heel hard en heel stevig met je voeten afzetten, anders kom je echt niet vooruit en piepen dat dat ding doet!!!!!!
   
             Markus heeft ze laten zien waar de boeken staan en bedacht dat ze in deze stoel heel, heeeeel makkelijk samen kunnen lezen, slim bedacht he?
   
                              Pojke is best sterk merkte ik, want hij heeft er geen moeite mee om Kloontje rond te rijden in de kruiwagen. Ze zat heel hard te lachen en had heel veel pret. Straks ga ik hem vragen of hij mij ook rond kan rijden, lijkt me best spannend eigenlijk.
   
  En toen was er een verrassing: Mincka heeft een speciaal stoeltje voor boeken, helemal uit Suriname. Wij mochten daar op zitten met zijn drietjes en kregen daar....... zoooooooooooo lekker: taart, echte taart die Mincka heeft gemaakt, dus van chocola natuurlijk met heel veel nootjes.
   
  We zaten heel gezellig met uitzicht op het water en de bootjes achter het grote huis. Zo konden Kloontje en Pojke zien hoe het er daar uitziet. Tijdens het smullen en smikkelen heb ik ze vertelt hoe leuk het spelen is daar in de tuin.
   
   
  Dit zijn wij! Een officieele foto op schoot bij beer. We kwamen namelijk in het huis van beer om even rond te kijken en beer leek het leuk om met ons op de foto te gaan (die is een heel klein beetje ijdel hoor, die beer).
   
  Ik ga nu gauw de laptop dichtdoen en het gezellig maken hier op ons theeblad.
   
  kusseltjes 
  Lees meer...
  Ik ben vanaf nu een bekende nederlander! Heb een hele middag mogen acteren, leuk dat dat was! De aanleiding was een beetje erg naar want Swapke is weg, meneer P.Post heeft haar niet bezorgd bij haar volgende adres. Ik ben voor de film nu haar officieele standin! Over een paar dagen kom het op de tv, ik zit daar nu alvast voor zodat ik het echt niet kan missen! 
  Ik heb heel veel gedaan hoor! Op Sjappah gezeten  wel dat doe ik zo vaak dat dat eigenlijk niet als acteren geldt, maar goed.  
  En in de auo gezeten,  ook niets aan dus.
   
  Nee het werd echt menis toen ik in een enveloppe werd gedaan en die werd ook dicht geplakt....... zat ik daar in zo'n afgedankt pepermuntdoosje dat nu ineens koffer heet.... in die enveloppe. brrrrrrrrrr.
   
  Toen ik er weer uit mocht heb ik niets laten merken over dat het zo eng was. Nee een echte actrice lacht altijd, dus ik ook! grijns.
   
  Ik moest ook heel lang wachten, die tijd heb ik bij Jik door gebracht. 
   
  Hij was juist met Jok en Wopke voor het huis. Ik had Pablo meegenomen, dan heeft die ook weer eens een uitje nietwaar. 
   
  Die arme jongen weet nog van niets. Denkt dat zijn verloofde op reis is....... tja, en Marmod zei dat ze dat later wel zou vertellen...... dus ik heb maar gedaan alsof mijn neus bloed - nou Marmod mijn hart bloed hoor! die arme Jik. We hebben samen gezellig thee zitten drinken en koekjes gegeten en het was reuze gezellig bij hem. Ik snap best dat Swapke verliefd op hem is geworden!

   
  Ik heb hem gezegd dat ik alleen maar voor de tv opname gekomen was en dat dat erover ging dat Mincka&Markus hetzelfde huis heeft als Marmod - niks leuk hoor om erover te liegen! Hij wilde ook nog met me op de foto, lief staan we erop he? 
   
  kusseltjes, Swapketén 
   
   
  Lees meer...
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl